sâmbătă, 30 iunie 2012

Eu cred


Blogul acesta a venit dintr-un mail sau mai bine zis ideea lui. Am primit un mail în care cinema mă întreba în ce cred  şi mi-am dat seama că eu nu-mi mai pusesem de mult întrebarea asta.
A fost o vreme când credeam în multe şi apoi una câte una credinţele au căzut, am constatat numai căderea lor fără să mă întreb vreodată ce am pus în loc sau dacă am făcut aşa ceva.
Soluţia a fost simplă, mi-am făcut o cafea, dap, eu funcţionez minunat pe bază de cafea şi m-am aşezat în faţa unei foi goale, iniţial pentru a răspunde omului că aşa e politicos şi apoi pentru a-mi răspunde mie pentru că e important să mai vorbeşti şi tu cu tine din când în când.
1.Cred în mine fără limite, fără perechea „dacă….atunci…”, cred că pot face orice miracol să se întâmple atâta timp cât vreau să-l fac, indiferent că e unul fizic sau la nivelul personalităţii mele, pot învăţa orice, pot schimba orice şi da,  pot aduce şi ploaia când mi se pare esenţială treaba asta
2. Cred în vise. În ziua în care nu vom mai avea nici un vis timpul oamenilor va fi trecut, aşa suntem noi făcuţi, să visăm la ziua de mâine, la lucrurile care ar putea fi, la soare şi stele. Dacă nu le-am visa ele nu ar exista niciodată pentru că energia noastră nu ar şti în ce forme să se aşeze. Visele oamenilor sunt ca ideea olarului, fără ea în locul oalelor încondeiate ar ieşi de pe roată mormane inutile de lut. Visele ne structurează viaţa şi ne definesc personalitatea
3 Cred în iubire, cred că ea în toate formele ei ( maternă, fraternă, pasională, generală sau individuală) poate să vindece orice de la neînțelegerile mărunte  la gaura din stratul de ozon . Chiar dacă am iubi toţi sau cel puţin 80% din noi planeta asta, dar să o iubim cu sufletul şi nu cu vorba credeţi că am putea repara ceva?
4. Cred în magie, nu în cea de bâlci ci în magia încorporată în noi, prin care putem face atâtea lucruri incredibile, de la respiraţie la imaginaţie, în lumea mea totul e magie, firele invizibile care mă leagă de pământul în care am rădăcini şi cele care mă poartă spre alte locuri, emoţiile care mă leagă de oameni, dragostea necondiţionată a căţelului  care mă aşteaptă să mă întorc acasă, încrederea pe care ceilalţi mi-o acordă de fiecare dată când îşi deschid sufletul în faţa mea, adierea vântului intr-o zi înăbuşitoare. Trăiesc într-o lume magică şi intenţionez să rămân în ea pentru totdeauna.
5 Cred că toate lucrurile nu pot evolua decât spre mai bine şi dacă toţi am avea părerea asta lucrurile neplăcute s-ar diminua până al dispariţie în lipsa unei matrice.
Cumva punctul acesta e un corolar al punctului 2, răul, dezechilibrul, negativul sunt urmarea unui vis prost gestionat, de fiecare dată când cineva, şi nu puţini sunt oamenii aceştia, într-o situaţie dată îşi va imagina cel mai rău rezultat posibil acesta nu va întârzia să apară. Visele sunt aduse la îndeplinire exact şi eficient aşa că încercaţi să nu vă irosiţi în coşmaruri.
6. Cred în pasiune, orice faci fă cu tot sufletul. Chinezii cred că aveau proverbul acesta care m-a ajutat de multe ori „Când speli ceaşca, spală ceaşca”, nu-ţi ocupa mintea sufletul sau mâinile cu mai mult decât pot duce, fă lucrurile pe rând, în ce ordine vrei tu dar dă fiecăruia din el 100% din tine. Nu te împărţi şi astfel vei evita să faci lucruri de mântuială iar cele ieşite din mâinile tale îţi vor purta întreaga magie.
Astea sunt unele din lucrurile în care cred eu. Tu în ce crezi?

2 comentarii:

  1. Vaiii ce mi-a placuuut! E scris minunat, e spus minunat, mi-a amintit asa un dor de un miez...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tare mult m-a ajutat blogul asta sa imi amintesc cine sunt :)

      Ștergere

Da-ti cu parerea ca e gratis