duminică, 16 august 2015

Să mori tu?

V-am povestit cum mi-am făcut eu asigurare? Nu mai știu și nici nu am chef ăs caut pe aici, oricum nu avea legătură cu asigurarea în sine ci mai degrabă sosise momentul să verific dacă am capacitatea să plătesc lunar ceva pregătindu-mă pentru ratele casei.
Oricum dintre sute de mii de agenți de asigurare care m-au frecat la icre și mi-au sinucis bateria telefonului cu ”da numa un pic să vă spunem ce ofertă bengoasă avem noi” am ales o tanti care mi-a zis că ea vinde asigurări și dacă mi-o trebui vreodată ever veci s-o anunț și gata.
Nu a stat să îmi spună povești cu Jack și vrejul de fasole, cum cei 10 bani pe care îi dau îmi vor adice mai multe miliarde și fix de acolo o să în întrec pe Billică Gates.
Când tanti asta minunată care nu mă suna, nu îmi scria mesaje și nu mă alerga cu promoțiile pe stradă a plecat de la societate m-am trezit în locul ei cu o dementă care zici că mă născuse în calitate de pui viu așa mă alerga prin târg.
Plus că mă credea tâmpită, i-am zis cu ce mă ocup și că dacă io nu știu ce e ăla contract reziliat nimeni nu mai știe, totuși mă suna apocaliptic cu vreo lună înainte de data rezilierii pentru neplată să îmi spună că musai urgent și nepărat trebuia să plătesc a doua zi.
De asemenea mă suna de mai multe ori pe an să îmi spună ce oferte mișto au ei acum pe piață în condițiile în care îi explicasem exact ce voiesc de la viață și contractul lui pește și aia nu includea vreo extindere a opțiunilor.
Eh acum că am rate m-am decis să renunț la mirobolantul contract care nu aducea mai mulți bani ca un contract de depozit dar îmi mânca vreo 30 de euro pe an pentru administrarea poliței, chestie pe care i-am comunicat-o.
Bine a încercat să mă convingă de utilitatea contractului, slabe șanse, în timp ce completam cererea pentru răscumpărarea poliție numai ce o aud.
-         Uite cine îți dădea ție acum banii ăștia?
Treceam printr-o perioadă zen altfel aș fi întrebat ”Să mori tu?” dacă îi depunam la bancă nu îi luam înapoi la fel ba încă întregi? Ai impresia că mi-i faceți cadou sau ce?
Ca atare pentru viitori agenți de asigurări pe care îi va mânca să îmi vândă vreo poliță, vă sugerez să nu vă mai tratați clienții sau potențialii clienți de parcă ar avea niște dificultăți de înțelegere și nu ar ști că pot obține fix același lucru sau mai mult prin alt instrument dar că venitul vostru ar rămâne puțin în aer dacă ei nu ar mai plăti costurile administrative.
Hai să ne aducem aminte cine pe cine ajută de fapt în toată povestea asta .

5 comentarii:

  1. ma gandeam sa-ti propun o polita???
    stai...nu da!!! :) glumesc!!

    RăspundețiȘtergere
  2. M-a mancat in fund si pe mine sa ma asigur pe 15 ani la ING, pe Regina Maria... diverse pachete, multi bani.
    Numai eu stiu cum platesc, dar e componenta cu "asimilare" adica in idee ca nu dau coltu in 15 ani, mi se returneaza cine stie ce... maruntis.
    Pana acum- la o spitalizare de 3 zile, in conditiile in care ziua de spitalizare e 100 roni, ei au calculat 2 zile. Spital de stat, nerv ulnar prins la vertebre, ceva ce apare din pacate la persoanele inalte... Nu-s multumita. Ca de de num-am dus la ei...
    Unde la "ei" domle cand tu ai la Cluj o policlinica privata si eu m-am trezit cu mana "paralizata" la 5dimineata? Am crezut c-am facut accident vascular, in pana mea.
    Minusul mare e ca medicii care lucreaza la ei nu sunt din cei mai pregatiti si nu se confrunta cu urgente si cazuri care vin "la stat".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dap si eu tot cu luat bani inapoi am avut, nu ca ar fi fost vreo afacere dar si-a indeplinirt scopul, m-a discilplinat un pic financiar

      Ștergere
  3. când mai ai chef de asigurări, sună-mă. altfel, regret că piața n-a învățat încă nimic. știu că e foame mare, știu... dar mi-e rușine uneori de ”colegii” meui

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce sa zic, fiecare padure cu uscaturile ei, mi-aduc aminte de un distins coleg de-al meu care practic a luat pe sus un domn cu niște hârtii în mână care îl întrebase de un alt avocat, că el e mai bun, mai ieftin, mai devreme acasă, mă rog, până la urmă a aflat că domnul numai voia să îi lase niște facturi colegului, nu era rost de vreun client dar deh așa sunt oamenii și cu ei trăim.
      În altă ordine de idei, ce mișshteaux ar fi să am brokerul la Brasov, as avea destul de des chef de discutat despre asigurarea aia ;)

      Ștergere

Da-ti cu parerea ca e gratis