marți, 28 ianuarie 2014

Nu sunt normala

„Nu eşti normală!” dacă aş avea un leu pentru fiecare dată când am auzit asta nu aş mai avea nevoie de credit să îmi cumpră câţiva metri de casă spânzuraţi între cer şi pământ.
Am auzit-o din nou în seara asta şi a trebuit, A TREBUIT,  să stau şi să mă întreb când a devenit normalitatea ceva de dorit şi unde eram eu când a apărut regula asta?
Acum serios, de ce ar trebui să fii normal? De ce ar trebui să te înscrii în medie? Să patrulezi cu umbrele negre şi haine gri prin ploile cotidiene? Care dintre oamenii pe care îi arhivăm cu grijă în istorie şi enciclopedii au fost normali?
Einstein? Hemingway? Picasso?
Care dinte celebrităţi erau catalogate ca făcând parte din categorii normale? Marie Curie? Marilyn Monroe? Coco Chanel?
Câte gospodine normale şi câţi oameni la casa lor care mergeau la slujba lor normală, îşi făceau piaţa lor normală şi îşi vedeau de tabieturile lor normale au schimbat lumea?
De ce ai vrea să fii comun? De ce să te pierzi în milioane de alţi oameni asemeni ţie? În care nimeni nu iese în evidenţă prin nimic? De ce să trăieşti într-o lume în care nimeni nu face lucrurile altfel?
De ce să nu vezi un soare în toate petele galbene? De ce să nu scoţi la păscut unicornii deşi ai ieşit bine merci din copilărie? De ce să nu dansezi în ploaie şi să râzi în hohote în faţa primejdiei? De ce să te îngrijorezi când lucrurile nu merg conform planului în loc să devii fericit că se întâmplă ceva mai bun decât tu şi zâna cea bună aţi fi putut plănui în comun?
Aşa că da! Nu sunt normală şi sincer sper să mor înainte să devin aşa, înainte să devin fir de nisip asemeni altora într-un deşert.
Eu m-am născut  să fiu fulg de zăpadă, am auzit că ăştia sunt unici, deci la ei nu există normal. M-am născut să aleg pe curcubeu, să beau nectar şi să mănânc ambrozie, să dansez unde îngerii se tem să păşească. Eu trebuie să trec prin viaţă licărind şi strălucind şi lăsând în urmă o dâră de steluţe lucitoare, mă îndoiesc că ăsta o fi normalul şi dacă nu e atunci mă bucur că nu-s normală.
Serios acum cine ar vrea să fie normal? Chiar aş vrea să aud şi punctul ăsta de vedere.


13 comentarii:

  1. A fost o vreme cand imi doream sa fiu "normala" pentru ca ma saturasem sa fiu altfel dar mi-a trecut. Acum ma bucur din plin de anormalitata mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In fond iesit din normal inseamna special, mie mi se pare de bine

      Ștergere
  2. Eu sunt foooarte normala! Astia din jurul meu sunt ciudati dar sper sa nu ma contamineze. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh si din scrierile tale strabate o normalitatea profunda :P

      Ștergere
  3. majoritatea oamenilor sunt şi îşi doresc să fie normali. pentru că se tem de ceea ce ştiu şi pot face. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eh are si normalitatea farmecul ei linistitor, hipnotizant as zice

      Ștergere
  4. eu nu! e trist, plictisitor și cenușiu să fii normal.
    da` poate că normalii vor să ne aducă la normalitate pentru că n-au curaj să iasă și ei din tipare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La concluzia asta am ajuns si eu, invidia ii face sa ne traga spre normal :)

      Ștergere
  5. ma uit la avatarul blogului tau sau ce o fi fotografia cu pisicul care se vede leu si ma gandesc ca daca leii pe care i-ai primit erau de fapt pisicute, tot ai fi avut nevoie de credit :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Serios vorbind eu cred ca poza aia ar trebui sa o tiparim pe bancnotele noastre ca sa nu mai cautam toata ziua explicatii pentru inflatie.
      Dap, poate mai aveam nevoie de credit dar mai mic frate, nu imi mai trebuia o savana intreaga

      Ștergere
  6. Sa nu fii normal este chiar o calitate pe cale de disparitie. In fond si la urma, de ce sa fii ca toti ceilalti?

    Fii diferit, iesi in evidenta si vei avea numai de castigat! Cel putin asa este la mine!

    RăspundețiȘtergere
  7. eu cred ca fiecare suntem diferiti si anormali in anumite feluri, suntem anormali pe diferite segmente de viata. poate la unele suntem normali, ca vecinii de langa noi sa zic, dar in altele suntem cu totul diferiti. normalitatea si anormalitatea ne-o definim in functie de propriile noastre valori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista tiparele alea generale pentru ce ar trebui sa faca sau sa fie o femeie, o femeie de varsta ta, o femeie din categoria ta etc . Tiparele alea sunt considerate normal pentru ca acolo se incadreaza majoritatea si mie nu imi plac tiparele :)

      Ștergere

Da-ti cu parerea ca e gratis