vineri, 13 septembrie 2013

Duzina de cuvinte triste




          Azi a fost o zi frumoasă. Am ieşit la plimbare ca pe vremuri când eram cei mai buni prieteni. Mi-a zis să îl aştept aici, cred că s-a dus să îmi cumpere ceva. Ar trebui să ştie că nu am nevoie de jucărioarele alea pe care le tot văd la televizor, eu mă bucur când ne jucăm numai noi, amândoi. Sper numai să nu fi păţit ceva, era dimineaţă când mi-a zis să îl aştept şi uite a trecut şi ultimul tramvai. Aş vrea să ştiu că este bine, chiar dacă va trebui să îl mai aştept o vreme.
         Mi-e un pic teamă, de ceva vreme îmi dau târcoale doi indivizi dubioşi, eu am stat cuminte să nu le atrag atenţia dar chiar nu îmi place cum arată tipii ăştia şi miros a alcool, niciodată nu mi-au plăcut oamenii care beau atât de mult. De ce beau oamenii de fapt? E ca şi cum în licoarea aia care li se urcă la cap ar avea asigurată o doză de uitare. Săracii de ei,  au atâta nevoie de fericire încât se mint aşa cu uitarea, n-au pic de doxă dacă stai să te gândeşti bine.
         Stai un pic ceva nu e în regulă, ultimul lucru pe care mi-l amintesc este că îl aşteptam în staţia de tramvai şi era seară şi uite acum e dimineaţă şi sunt închis. Şi erau şi doi tipi beţi acolo, de fapt îmi simt capul greu de parcă aş fi băut şi eu. De ce m-au închis? Ce am făcut?
         Aud cum discută de cealaltă parte a uşii, ca pana acum ar fi trebuit sa vina cineva după mine. Normal că ar fi venit dar de unde să ştie că m-ai adus aici în încăperea asta cu lanţuri prinse în şurub
         Încă n-a venit, mi-e un pic foame şi foarte sete, cred că sunt la puşcărie. Ce am făcut totuşi în noaptea pe care nu mi-o amintesc? Oamenii ajung aici pentru înşelăciune sau furt sau crimă. Dar nu am facut nimic din astea si nu ţin minte să mă fi judecat, mai am timp, ştiu eu că întâi trebuie organizat un proces, să se dovedească dacă am greşit cu ceva. Pentru mine nu s-a dat nici un verdict şi sigur va veni să mă ia acasă.
         Uite, a venit îi aud paşii. Nu, a fost o iluzie, cred că de la sete am început să aud lucruri care nu sunt,  „balta cea veche—sunetul unei broaște  sărind în apă„ deci asta voia sa zică Basho prin haiku.
         Nu ştiu de când sunt aici, oriunde o fi aici, m-au scos din camera aia şi m-au dus în alta cu lumină puternică, am încercat să le spun că mi-e sete dar cred că nu m-au înţeles, cineva a venit cu o seringă şi mi-a făcut o injecţie, mi-e somn, sunt atât de obosit încât aproape aş bea şi o drăcie din aia neagră din care bea el, cafea columbiană, pentru că dacă adorm nu o să mă mai găsească niciodată şi nu se va putea descurca fără un căţel care să aibă grijă de el.
         Asta a fost duzina mea de cuvinte, restul sunt in tabel la Psi


19 comentarii:

  1. Şi oamenii au parte de verdicte nemiloase, fără judecată. Dar un biet căţel n-are de unde şti. Sper ca în lumea lor, a căţeilor, să circule povestea adevărată a morţii copilului şi să ne-o mârâie cumva într-o zi. Altfel, vor muri degeaba mulţi câini nevinovaţi. Din păcate, criminalii sunt mulţi, şi sunt în libertate...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am avut de cand ma stiu cel putin un caine, am crescut cu unul, avea grija de mine si o anunta pe bunica-mea cand ma pregateam sa le comit, cred ca ei sunt conditionati sa iubeasca numai ca noi nu vrem sa ii mai lasam

      Ștergere
  2. M-a surprins perspectiva din care ai scris. S-a vorbit cu atâta patimă despre subiectul ăsta, încât nu mă așteptam ca cineva să o facă în cuvinte calde și calme. Poate lucrurile s-ar putea rezolva altfel dacă toți am purta discuțiile importante fără să ne poziționăm pe picior de război.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca macar din cand in cand ne-am pune in locul celuilalt am trai mai bine

      Ștergere
  3. Mihaela, ce gânduri îmi trec acum prin mintea dar mai ales prin inima mea întristată de aceste întâmplări. Aici e crimă fără verdict. Verdictul e fără adevăr în el. Din păcate ne împarte in victime şi călăi, indiferent de ce parte suntem: pro sau contra. Şi Zoe a mea s-a găsit să fugă de acasă tocmai in perspectiva asta de timp, cand oamenii privesc cainii ca pe un semn al razboiului. Tare sunt tristă, dar tare fumos e la tine. Mai vin. Mă gândesc câti oameni nu cunosc eu şi pe care îi simt atat de frumos in scrierile lor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi pare rau ca Zoe nu s-a intors inca. Despre cunoscut, cine stie, poate citindu-ne ne cunoastem mai bine decat multi oameni care ne vad zilnic :)

    RăspundețiȘtergere
  5. :-(

    Și din nou mi-am amintit cât de...câini suntem noi, oamenii... :-(

    RăspundețiȘtergere
  6. nu mă face să plâng, te rog... subiectul acesta mă doare. şi m-a uscat de câtă ură am văzut zilele acestea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam asa ma simt si eu cand ii vad pe strada cum dau din coada cand te apropii ca poate poate vrei sa fie ai tai

      Ștergere
  7. Sensibil, trist şi cu blândeţe scris...

    RăspundețiȘtergere
  8. Surprinzator si trist, atat de trist incat regret ca am spus candva (nu prea demult) ca nu vreau sa mai vad haite pe strada.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este trist ca nu putem gasi o solutie, intr-o tara in care ne "uitam " pruncii in spital sau ii aruncam la tomberon cum as putea avea pretentia sa nu mai abandonam animalele pentru ca apoi tot ele sa fie de vina de mersul lucrurilor?

      Ștergere
  9. Viata vazuta prin ochii unui caine e trista. Statistica spune ca in Bucuresti s-au prins saptamana trecuta 300 de caini si s-au adoptat 156. Deci jumatate din ei mai au o sansa...Da-le, Doamne, o sansa tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  10. Doar ce am vazut o fotografie cu alti 4 catelusi abandonati in ploaie, ar trebui sa avem niste amenzi serioase pentru treaba asta, poate chiar vreo 7 zile de detentie si poate am fi mai atenti la ce si cum arucam

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunt empatica - stii de fapt din "acea" postare.
    Ieri cineva m-a intrebat daca imi pasa mai mult de oameni decat de caini. Am spus DA. Ieri asa simteam.
    De ce sa mint?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la mine e nuantat, imi pasa mai mult de unii oameni decat de caini :)

      Ștergere

Da-ti cu parerea ca e gratis