vineri, 27 noiembrie 2015

Diavolul sta in detalii

Știm cu toții că mi-am luat casă și știm și cât am pătimit cu organizarea ei, nu pentru că m-ați citi frecvent ci pentru că mă citesc de regulă rudele și amicii care oricum au participat la proceduri.
Eh bine, după lupte seculare care au durat un an, a venit vremea să termin cu bucătăria. Trec grațios peste patimile conectării la apă și gaz și sar direct în cuptor.
L-am băgat în priză și taman când ne pregăteam să deschidem șampania s-a făcut întuneric, surprinzător numai la mine în casă, pe hol era lumină și frumos.
Am făcut o excursie la parter si am ridicat siguranta la loc și încă una, și încă una.
La un moment dat am renunțat, era ceva în neregulă cu priza așa că s-a decis chemarea unui electrician.
Care a venit, a pornit hota și surpriză s-a făcut întuneric. Și am început aventura. Profesionist de data asta, au fost scoase fire din tablul electric, au fost verificate idei, au fost șterse podele cu coatele și genunchii de vreme ce priza pentru cuptor e în spatele dulapurilor de jos și accesul se face prin sertare, bine le scoatem și intrăm prin locul sertarelor dar nah dacă ai peste 60 de kile ești o cauză pierdută, nu poți avea acces.
Am cumpărat prelungitor nou și priză și a doua zi ne-am întors în focul luptei. Am sunat echipa care a montat mobila să vină să o demonteze ca să putem ajunge în spate la mârșava priză, am pus în alertă juma de oraș și pe când scoteam prelungitorul inițial din dulap ne-a pocnit curiozitatea.
Am desfăcut prelungitorul, nu avea nici pe dracu´ am desfăcut ștecherul și să vezi ce surpriză minunată, cineva la fabrică a legat firele invers in interior.
Dacă vă pricepeți ca mine la treaba asta, ei bine în ștecher intră 3 fire ”faza, nulul și împământarea”, care fiecare are culoarea lui pentru a nu le folosi aiurea în tramvai. Cineva legase firul maron în locul celui galben și invers, ca să nu mai zic înfiorător de urâte culori frate.
Drept urmare când l-am băgat în priză asta s-a puțin ars și ca să fi  fericiți firul din spate s-a retezat astfel ca o zi intreaga ne-am distrat pe principiul scoasă din perete priza mergea , pusă la loc nu mai aveam corent în ea.
Dacă nu aveam totuși curiozitatea asta de a desface ștecherul la ora asta probabil aș fi avut mobila dezasamblatăm un perete spart în căutarea problemei pe circuit și tre meșteri scărpinându-se filosofic în cap .

Una peste alta a fost disctractiv ce să mai, cine zice că detaliile nu contează se înșeală grav frate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Da-ti cu parerea ca e gratis