miercuri, 3 septembrie 2014

Cum a fost cucerit Vestul

Când m-am apucat eu de bloguri, pagini de Facebook şi croşetat aveam o viziune dulceagă despre mediul ăsta online, ca o ilustrată din aia pastel de la începutul veacului, completată cumva cu o poveste din vremea Vestului Sălbatic în care îţi puneai averea şi nevasta, dacă aveai, în căruţă şi plecai să îţi alegi pământuri întinse pentru o fermă.
Fix aşa vedeam eu mediul cu pricina, un vast teritoriu în care eu urma să îmi scriu pe blog ideile măreţe şi vizitatorii urmau să curgă implorându-mă să postez de mai multe ori pe zi şi să îi preafericesc până la sfârşitul timpurilor consemnându-mi geniul şi în nişte cărţi pe care ei să le achiziţioneze, eventual cu autograf şi să le pună cel puţin în vitrina cea mare din sufragerie lângă Biblia de la Bâtu, aia de la 1800 toamna.
Că lucrurile nu stau chiar aşa nu are rost să vă povestesc, nu că eu nu aş fi geniu pur, dubludistilat pe puţin, sau că ideile mele măreţe nu ar merita să fie preluate mai ceva decât citatele din Paulo Coehlo, anonimul ăla brazilian care nu scrie pe sfert ca mine. Zic, nu e cazul să vă povestesc pentru că am un acces de sinceritate şi vă provoc şi pe voi la unul, hai să recunoaştem că ne citim noi între noi şi ştim cu toţii cum e cu numărul de unici , afişările, comentariile sau în ziua aia unica a anului, momentul în care cineva chiar cumpără intrând de pe blogul tău.
Cu timpul am învăţat că 200 de mii de publicări ale articolului pe peretele tău, in cele 400 de grupuri în care te-ai înscris, pe pereţii prietenilor şi eventual pe peretele din Realia al căminului cultural, nu fac treaba unui specialist cum ar fi crisdeveloper.ro.
Sa va mai povestesc că fix la fel se întâmplă în domeniul handmade şi că deşi păturicile mele pentru bebeluşi mă fac să vreau să mă întorc la stadiul ăla, pe care la vremea lui l-am urât din rărunchi, nimeni nu a apucat să afle de existenţa lor pentru că noţiunea de optimizare seo , mi-era la fel de cunoscuta precum chineza mandarin când m-am apucat de treabă?

Sincer aş putea dar ne-am pierde timpul şi eu şi voi fără nici un rezultat, mai bine mă duc să îmi împletesc o pereche de balerini că deja a fost septembrie luni.

Un comentariu:

  1. Ha, ha, daca e un singur blogger care sa spuna ca nu a visat la asa ceva la inceput, eu il izgonesc din online, ba chiar caut si vreo pedeapsa nemaiauzita pentru el, sa stie tot poporul ca asa ceva nu se face. :))))

    RăspundețiȘtergere

Da-ti cu parerea ca e gratis