joi, 17 iulie 2014

7 secrete magice

Mie mi-a luat o viaţă să învăţ lucrurile astea, vouă vi le dau gratis, aşa că sunteţi simpatici. Oricum nu vă vor folosi decât dacă aţi ajuns şi singuri la un nivel considerabil de înţelegere : a lumii, a vieţii, a voastră.
Acest articol este fără îndoială un advertorial neruşinat care urmăreşte să vă determine să folosiţi din plin, până la overdose (hai că sună mai bine în engleza strămoşilor) câteva elemente fără de care viaţa pe pământ ar fi al fel de grea ca în lipsa gravitaţiei.
1.     Folosiţi magia, ea există şi se găseşte peste tot în jur, numai că suntem prea ocupaţi cu futilităţi să apreciem magia veche, puterea unui zâmbet, a gândului bun, a cuvintelor blânde, a iubirii. Ne aşteptăm ca magia să vină în nori de fum şi scântei, aşteptăm spectacole de bâlci şi aşa reuşim să nu o băgăm de seamă de fiecare dată cînd încearcă să ne stea alături.
2.     Când vă treziţi dimineaţa înainte de orice altă activitate căutaţi-vă simţul umorului, să râzi de chestii bune sau rele, să te iei chiar şi pe tine un pic la mişto, evită efecte secundare extrem de negative. Când ai reuşit să vezi partea amuzantă a fiecărei tragedii viaţa ta va fi lungă şi senină.
3.     Sunt puţine lucruri pentru care se merită să mori, de fapt, nu pot numi vreunul, iar muritul ăsta nu e aşa romantic cum şi-l închipuie toţi, de regulă nu o mierlim aruncându-ne cu pieptul în fata gloanţelor să îi apărăm pe alţii, murim  mocnit, în fiecare secundă în care refuzăm să folosim magia şi umorul, în fiecare clipă de încrâncenare şi de ură.
Imaginează-ţi că fiecare gând de ură, de furie, de nervi este o doză mică de otravă pe care singur o laşi liberă în fiecare celulă a ta. Cam cât o să rezişti?
4.     Bucuraţi-vă de un plin de aer al plămânilor, de o adiere de vânt, de un curcubeu, de torsul unei pisici, bucuraţi-vă de lucruri mărunte şi des, nu o să mai aveţi timp să vă plângeţi de milă că v-aţi născut marţea şi ca atare nu aveţi noroc şi fericire.
5.     Acceptaţi schimbarea, schimbarea e naturală şi minunată, am înnebuni într-un cadru perfect dar imobil, bucuraţi-vă de călătorie fără să vă fixaţi exclusiv pe destinaţie, pentru că în fond călătoria durează mai mult.
6.     Învăţaţi că toate sunt mărunte, nimic nu e un capăt de ţară, tu eşti un punct în miliarde de oameni, oamenii sunt un punct în miliarde de fiinţe, pământul e un punct în sistemul solar, care e un punct al galaxiei, care e minuscula la nivelul universului, în fond toate sunt puncte privite de la o alta scara a spaţiului sau a timpului şi atunci de ce să ne agităm fără rost?
7.     Nu că nu mai am nimci de spus dar titlul va suna mai bine cu 7 puncte de ordinea de zi, în fond 7 e numarul magic perfect nu?


11 comentarii:

 1. Io mai des ma bucur de zgarieturile unui pisoi decat de tors, dar e bine si asa. :))

  RăspundețiȘtergere
 2. da, 7 este numarul magic :) eu am 7 pisici... din care 3 negre <3

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. pe una o stiu si imi place la nebunie :)

   Ștergere
 3. la punctul 2: se pune dacă râd eu de coafura mea de dimineață?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. chiar dublu, sa nu te iei prea in serios pe tine insati e cheia unei minti sanatoase

   Ștergere
 4. Da da, oare cat de mult traim daca le respectam pe toate?:)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu am idei dar timpul ala cat o fi o sa fie frumos petrecut :P

   Ștergere
 5. Iti spun cu mana pe inima ca esti mai tare decat fatuca aia care i-a innebunit pe americani cu cele 15 ziceri motivationale! Suntem prea marunti si exageram prea tare ceea ce simtim, asta este realitatea!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Multumesc :), dap ne simtim prea des buricul pamantului, asta e problema noastra si cam toate religiile si sistemele filozofale incearca sa ne convinga sa ne detasam un pic, sa capatam o vedere de ansamblu

   Ștergere

Da-ti cu parerea ca e gratis