duminică, 22 iunie 2014

Alegeri

Din orice punct ar fi privit-o situaţia se arăta fix la fel. Bugetul fusese epuizat de mult, suplimentul de buget îi urmase rapid şi apoi se duseseră şi o grămadă de bani pe care nu avea idei de unde o să îi recupereze în scopul nobil al organizării unei nunţi de vis.
E drept că toate detaliile perfect puse la punct îi umpleau sufletul de bucurie, că fundele de pe spătarul scaunelor se potriveau perfect cu nuanţa de trandafiriu stins a mochetei, că buchetul greu de parcă ar fi fost turnat din plumb şi fragil ca aripile de fluture arăta ca din poveşti, ce să mai, totul era minunat.
Mă rog, aproape totul pentru că sub dantela albă a rochiei picioarele nu erau chiar de acord cu declaraţia asta . Pantofii ei minunaţi de Cenuşăreasă modernă, lucraţi manual şi echivalând bugetul unei mici ţări africane reuşiseră cumva să îi provoace în acelaşi timp băşici şi bătături deşi cam tot drumul parcurs cu ei fusese cel până la altar.
Se întrebă în treacăt dacă ăsta era vreun semn rău prevestitor pentru căsnicia ei începută de vreo 2 ore apoi alungă gândul şi se abţinu cu greu să nu se scarpine în cap în căutarea unei soluţii, pagoda de bucle costase la rândul ei prea mult pentru a fi deranjata.
Când privirea îi căzu pe picioarele naşei care mai că nu zâmbeau în nişte sandale  toc albe îşi aminti că în încercarea de a mai elibera nişte bani pentru restul verii căutase o pereche de sandale ieftine online, pe care le comanase şi chiar veniseră cu o saptamana în urmă, numai că în toată agitaţia pregătirilor uitase de ele.
Iniţial ideea de a purta la nunta ei perfecta nişte banale sandale de vară  o făcu să ezite apoi îşi văzu în oglindă zâmbetul chinuit de încălţări şi poalele lungi ale rochiei, în fond conta să se distreze se decise, nimeni nu avea să ştie cu ce e încălţată.
A trecut ceva vreme de atunci, picioarele s-au vindecat, poveştile despre nuntă s-au mai stins însă de câte ori prinde ocazia recunoaste că pe lângă alegerea soţului, alegerea schimbării încălţărilor a fost secretul zâmbetului ei strălucitor din albumul de nuntă.


Un comentariu:

  1. Ei, da! Daca nu te simti bine, poate sa fie cele mai ultra extra sandale, ca nu-ti aduc nici o bucurie. Cei de la Matar au preturi bune, stiu si eu site-ul.

    RăspundețiȘtergere

Da-ti cu parerea ca e gratis