vineri, 25 aprilie 2014

Jurnalata

Ştiu n-am descoperit eu mersul pe jos şi apa caldă dar lasă că nici Coco Chanel n-a descoperit moda, a reinventat-o, şi toale câte sunt sub soare pot fi reinventate.
Citeam azi un blog din ăla emoţionant despre cum  mintea bărbaţilor este sucită de un singur aspect, respectiv trupul tău mlădiu şi musculos şi mă gândesc că aşa o fi, că doar nu am eu idei ce e în mintea bărbaţilor, deşi pot să garantez că numai trupul tău mlădios nu o să îi şi ţină lângă tine după ce le-a întors capul, nu pe ăia care merită ţinuţi pe lângă casă oricum.
Dar aici alta este povestea nu cum gândesc bărbaţii.
Nici nu o să ridic laude mersului la sală deşi aşa e frate nimic nu ajuta mai bine decât mişcarea, dar mişcarea poate îmbrăca mai multe forme nu musai mersul la sala, drumul spre casă dacă nu îl faci pe tot în maşina ajută, curăţatul podelelor ajută, spălatul geamurilor, făcutul cumpărăturilor ( alo, aici vorbim de venit cu sacoşa în mânuţă de la piaţă nu de plimbatul prin mall la un frappuccino) toate sunt mişcare.
Şi regimul alimentar ajută în sensul că e esenţial să mănânci, la ore regulate mâncare cât de cât sănătoasă că nici salata nu mai e ce era şi geme de modificări şi îmbunătăţiri chimice şi genetice, trebuie să mănânci la ora de masă nu când ţi--e deja aşa foame că ai mânca masa.
Altceva m-a mânat în luptă la scrierea acestui post şi anume mâncarea de confort. Dacă eşti tristă mănânci o prăji că zahărul te binedispune, dacă a plecat Făt Frumos cu Moţ în Frunte din viaţa ta ai o conversaţie cu ceva bun, dacă afară plouă te tratezi cu o ciocolată caldă. Nu de foame faci asta ci pentru a umple un gol sufletesc, din lehamite, din plictiseală, din inerţie.
Pe cea mai bună prietenă a ta o cheamă Milka şi nu jignesc pe nimeni, pur şi simplu toate necazurile tale se povestesc bucată cu bucată văcuţei mov de pe hârtia ciocolatei, aia mare de juma de kil că doar nu suntem la grupa mică.
Hai să facem altfel, mergi la librărie  sau mai bine intra pe link-ul ăsta chiar acum ( da, e link afiliat dacă îţi cumperi un jurnal sau un caiet de pe acolo primesc si eu 60 de bani, infim faţă de cât costa terapia :P) si ia-ţi jurnalul ăsta (costă cât vreo 2 ciocolate) şi pune-l în bucătărie sau oriunde obişnuieşti să îţi ascunzi (da, o ascunzi pentru că ştii că nu e un lucru bun) rezerva de dulce.
Data viitoare când te vei duce dupa prietena ta ciocolata şi nu va fi acolo foloseşte cu încredere jurnalul, scrie ce te supara, spune-i lui care e problema şi când ai ajuns la ultima fila întoarce-te si citeşte-l.
Te vei simţi garantat mai uşoară sufleteşte pentru că terapia prin scris este una din cele mai mişto forme inventate şi trupeşte pentru că ai ratat minim 4 ciocolate scriind.
Încercăm o jurnalată în loc de dulcele nostru de suflet?Un comentariu:

  1. Ai risipit prea multe idei bune intr-un singur articol. Scrie pe rand, fata draga! Un articol despre cum poti ajunge bulimica, unul despre cum iti poti mentine silueta concediind menajera, unul despre carti, care sunt hrana sufletului...

    RăspundețiȘtergere

Da-ti cu parerea ca e gratis