vineri, 4 aprilie 2014

Duzina de cuvinte obsedata

Că nici pentru duzină nu pot să ies din cerc, cel al gândurilor astea cu casa. De câteva luni merg în siaj, urmez un vis cu încăpăţânare, cu speranţă, cu dezamăgire.
Ma trezesc în fiecare dimineaţă şi intru într-un program monocromatic, slujbă, mercador, tocmai.ro, ziarele locale, fiecare click pe care îl dau este însufletit de anticipare, fiecare uşă deshisă e o fluturare de emoţii în stomacul meu, fiecare om cu care vorbesc e o investiţie de încredere.
La început mi-am inchipui altfel momentul, mă vedeam deschizând o uşă şi intrând într-o cameră luminoasă cu perdele albe, nici nu ştiam că îmi plac perdelele până acum şi de undeva de sus trebuia să se audă o cântare de glorie care să-mi spună că l-am găsit, că apartamentul ăla este o alipire firească sufletului meu.
A fost o vreme în care batista mi-a fost prietenă, fiecare apartament „spaţios” care în fapt avea 40 de mp, fiecare îmbunătăţire ultralux sau necherman, dap am găsit termenul ăsta, care era de fapt faianţa vintage din 1970 a blocului aşa cum fusese el la naştere,  mi-au adus câte o lacrimă.
Nu o dată mi-a venit să abandonez proiectul şi să îmi caut o scorbură generoasă pe care să o amenajez de una singură în stil natural, cred sincer că există scorburi mai mari decât unele din spaţiile pe care le-am văzut.
Apoi am descoperit plăcerea sadică de a chinui agenţii imobiliari, amu’ dacă e nevoie să îţi spun eu că apartamentul pe care tu încerci să mi-l vinzi a fost vândut de 4 zile, că ăla ultra chique are încă tâmplărila originală şi că ala de 41000 este de vineri 43 500 ba încă proprietarul a plecat deja în Italia, în condiţiile în care tu îmi ceri mie comision pentru că mă ajuţi, io cred că ţi le meriţi. Sper numai să nu dea dependenţă treaba asta.
Acum aproape mi-am revenit, sunt în armonie cu  mine, mi-e paralel dacă îl găsesc azi sau mâine sau la anul, mi-am schimbat optica şi aştept într-un fel sau altul apartamentul în care mi-a fost mie scris să visez mă va găsi el pe mine.
Duzini mai inspirate in tabelul asta 


7 comentarii:

 1. Succes! Îl vei găsi cu siguranță. Doar puțintică răbdare să ai, că e un pas pe care nu îl faci de multe ori în viață.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Lasa mah asa era si aia cu "o data te mariti", eu o sa ma mai mut cel putin o data cand ma intorc la casa.
   In alta ordine de idei inca mai cred ca pe lumea asta cineva a inventat cafeaua instant pentru ca a stiut ca o sa ma nasc eu si o sa am o imposibilitate absoluta de a intelege sensul cuvantului rabdare :)

   Ștergere
 2. Prin Bucuresti? banuiesc ca e un fel de-a cauta acul in carul cu fan.
  Dar cu flerul tau il gasesti pana la urma.
  Succes!

  RăspundețiȘtergere
 3. Fii linistita, abia a inceput sezonul! Apoi ce e al tau... e pus deoparte! :)
  Succes!

  RăspundețiȘtergere
 4. Am trecut pe acolo la un moment dat! Oricat ai incerca sa-i spui unui agent imobiliar ce iti doresti el tot va incerca sa-ti vanda ce vrea el. Deci, porneste cu elan la drum caci este destul de lung si anevoios, stabileste-ti clar punctele la care poti renunta si cele la care nu vei renunta in veci, si cu siguranta, undeva este un apartament care se afla la granita intre dorinta si acceptabil.Succes!

  RăspundețiȘtergere
 5. Trebuie musai sa fie "dragoste la prima vedere" . Dar ai grija, barbatul dupa 40 de ani nu-l mai insoara decat rudele ;-)

  RăspundețiȘtergere
 6. daaaaa, recunosc „traseul” :-)))
  Când ne-am găsit și noi apartamentul, a fost o reală ușurare :-)
  Se spune că este într-adevăr „dragoste la prima vedere”, cum zice și Daniela mai sus. Îl vezi și ți se pune pata, deci trebuie să-l ai ;-)

  RăspundețiȘtergere

Da-ti cu parerea ca e gratis