miercuri, 26 martie 2014

Casuta noastra

V-am zis că îmi caut apartament da? Eh bine, pentru că azi e o zi speciala în sensul că aş putea să omor lejer dintr-o privire vreo 3 cartiere de proprietari o să las baltă pozitivismul vreo 5 minute şi să vă pun în gardă.
Când vă apucaţi de aventura asta aşteptaţi-vă la nesimţire că lipsă de bun simţ ar fi puţin spus, aşteptaţi-vă la preţuri umflate artificial de agenţii mai rău decât sunt umflaţi puii din comerţul nostru capitalist cu hormoni şi apă.
Aşteptaţi-vă la proprietari care vă spun la 12 că vă auziţi mai pe seară pentru acte şi chiar vă auziţi să vă spună că au încheiat deja actele cu altcineva, ceea ce probabil ştiau de când au vorbit cu tine dar de ce să nu pierzi încă o zi pentru ei?
Dacă plecaţi la căutare de apartamente aruncaţi întâi un ochi pe site-ul ArtDecoZone.ro să vă asiguraţi că există oameni care pot repara orice „modernizare” ar exista în apartamentul pe care îl veţi cumpăra.
O  să evitaţi astfel depresiile majore de la vizionări pentru că la faţa locului o  să vedeţi apartamente gri şi maron, fără personalitate şi cu încăperi micşorate vizual prin alegerea tâmpită a culorilor.  
Un click aici vă poate ajuta să vă încărcaţi mintea cu imagini despre cum va arăta apartamentul vostru când veţi termina voi cu aranjarea lui şi vă vor încuraja să căutaţi ceva mai ieftin şi cu mai puţine îmbunătăţiri, pentru că în mintea vânzătorilor o gresie de 2 lei pusă ca de bunică-mea care nu mai vede prea bine nici uşa de la intrare dar placa de gresie este ultramodernism.
Caută-l cât mai nemodernizat ca să eviţi să plăteşti o dată „îmbunătăţirile”, a doua oară demolarea lor şi a treia oară reamenajarea cum trebuie. Află preţurile pentru amenajări anterioare, poate prinzi şi o ofertă, adaugă preţul unui apartament de coşmar dar în zonă bună şi ieftin, şi o să descoperi că ieşi cu câteva mii de euro  mai ieftin decât cu unul care în anunţul de vânzare are termeni ca „impecabil”, „lux” sau „de vis”, ba încă o să ai şi un apartament care să se potrivească stilului tău.

Mno şi acum că am lămurit şi asta mă duc înapoi la căutări, data viitoare poate vă povestesc despre cum cred eu că ar trebui tratate agenţiile imobiliare, recomand să nu citiţi dacă nu aveţi peste 18 ani, povestea implică ţepuşe de lemn, apă sfinţită şi gloanţe de argint.

3 comentarii:

  1. multă putere îţi doresc. ai mare nevoie acum şi mai târziu...

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere

Da-ti cu parerea ca e gratis