joi, 20 februarie 2014

Tanta, Gogu si martisorul

Amu’ să ne înţelegem 1 Martie poate fi o zi ca toate zilele, ba chiar una căreia o relaţie recunoscută public şi eventual consfinţită într-un certificat roz de stare civilă să-i poată supravieţui fără stres emoţional.
Dacă Gogu e al tău cu acte în regulă sau măcar  ştie tot cartierul că îţi aparţine, dacă uită să îţi aducă un mărţişor nu e mare problemă. Vei găsi nişte explicaţii logice care să îi scoată în evidenţă calităţile.
„Gogu a preferat să ia covrigi la ăia micii decât să dea banii pe mărţişor pe care oricum nu-l folosesc”
„Gogu nu are spirit gregar, nici nu mă aşteptam să se alieze acestui trend comercial, care presupune risipirea unor importante resurse  fără un scop practic, adică frate îţi dai seama câte scoici şi conuri au fost deturnate de la scopul lor natural pentru confecţionarea de gablonzuri? Nuuuu, Gogu meu e prea intelectual să cumpere aşa ceva”
„Flori de 1 martie? Dar de ce să distrugem flora şi fauna? ( prin faună evident mă refer la Gogu care ar suferi cumplit pentru floră şi de aici am ajunge la o moarte prematură) Lasă să trăiască ele florile acolo pe câmpii nu la noi în vaze.”
Dar asta este varianta în care Gogu îţi aparţine.
În varianta în care Gogu  şi Tanţa sunt în faza relaţiei în care i-am lăsat în episodul anterior lucrurile se complică. Pentru că asta e femeile şi bărbaţii vin de pe planete diferite.
Ca să fim clari Tanţa ar trebuie să fie de fapt japoneză, numai acolo se mai respectă simbolistica aşa cum se cuvine şi dacă pui o floare de culoarea, înălţimea sau amplitudinea greşită în ikebana ai schimbat total mesajul. Adică ai aşezat ramura mijlocie în faţă s-a terminat omul nu are ce să caute acolo, el trebuie să stea la  mijloc.  
Când te adresezi Tanţei prin mijloace verbale sau nonverbale trebuie să fii al dracului de atent pentru că ea înregistrează tot, analizează şi uneori nu vrei să fii prezent când trage concluziile.
Pentru Gogu orice aranjament floral presupune mai multe flori strânse la un loc eventual legate cu panglică lucioasă de rafie şi cu cât mai multe cu atât mai bine.
Studiu de caz pentru simbolistică : 1 martie în aproape relaţia dintre Gogu şi Tanţa. Aşa cum vă amintiţi Tanţa are deja aşteptări care au fost amplificate de a doua întâlnire, poate chiar a treia, Gogu încă mai crede că testează terenul. Ghinionul bate la uşă. Februarie e o lună scurtă şi de 1 martie vrei nu vrei trebuie să prestezi o floare, un mărţişor, o atenţie.
De regulă Gogu face un calcul sumar: trei potenţiale iubite, mama, sora, cumnata, 10 colege de birou şi nevasta lui Vasile cel mai bun prieten al lui  deci 17- 20 bucăţi mărţişoare, investiţie serioasă când alea de fiţă costă 20 de lei, aşa că mergem frumos şi cumpărăm şi noi ce s-o găsi la 1 leu, hai 2 pentru mama. Nu ştiu dacă aţi observat bărbaţilor le place monotonia controlată, nu vor lua 20 de coşari să scape de o grijă. Nuuuuuu, vor lua 5 coşari, 6 trifoi cu 4 foi, 4 potcoave şi restul scoici, vorba unui prieten nimic nu simbolizează mai bine primăvara decât o scoică şi 3 frunze moarte.
La asta dacă Gogu e cu adevărat cavaler se adaugă şi o floare, lalea, zambilă, ghiocei, ceva de sezon acolo.
Există şi posibilitatea ca Gogu să nu fie sigur că se întâlneşte cu Tanţa şi atunci cumpără o ciocolată două, dacă nu le dă doamnelor le va putea consuma de unul singur.
Asta a fost sărbătoarea în varianta Gogu care mai are o singură grijă, pe 1 martie să înghesuie cele de mai sus într-o plasă cu care să se plimbe ridicol prin târg făcându-te să te simţi un număr şi nu o persoană.
Şi acum luaţi o pastilă de migrene şi să merge în lumea Tanţei. 1 Martie începe cam pe 15 februarie când apar tarabele cu mărţişoare. Tanţa şi amicele ei vor trece zilnic pe acolo cu un dublu scop: să viseze ce îi va lua Gogu şi să memoreze lista de preţuri. Dap, uneori ne uităm câţi bani aţi fost dispuşi să daţi pentru noi. Bine, o facem întotdeauna numai că nu ne emoţionăm exclusiv pe criteriul preţului
În ajun nici o Tanţă din târg nu poate fi găsită, îs la coafat, cosmetizat etc şi pe 1 la ora 8 începe balul. Avem două categorii de mărţişoare cele de la ăia care nu contează pe care le primim emoţionate vreo 5 secunde apoi le uităm în geantă şi MĂRŢIŞORUL  de la Gogu pe care îl aşteptăm toată ziua şi care musai şi neapărat în mintea Tanţei este purtătorului unui mesaj.
Din motive necunoscute chiar şi minţii mele, pentru Tanţa 1 martie este o zi a declaraţiilor importante strămutătoare de destin şi de relaţii angajatoare.
Fără excepţie Tanţa va aştepta o inimă, inimioară etc. Dacă Gogu a făcut greşeala să cumpere ceva cu inimi nu-l văd bine, următorul lucru pe lista lucrurilor pe care le aşteaptă Tanţa este un inel de logodnă.
Dacă îi dai un trifoi e posibil să creadă că tu o consideri marele tău noroc în viaţă, cred că asta se aplică şi la potcoave. Uneori este posibil ca mărţişorul să poate un mesaj ambiguu adică ce pricepi dintr-o fundă?
În secunda în care Gogu a dispărut din vizor vor fi formate numerele Maricicăi, lui Nuţi şi Fifişor şi toate 4 vor dezbate în conclav ce a vrut Gogu să zică prin asta. 90% se va decide că este un angajament solid în vederea unei relaţii. În celelalte 10% din cazuri posibila relaţie dintre Tanţa şi Gogu va muri înainte de a se naşte pentru că Tanţa nu se implică în relaţii fără viitor.
Informaţiile obţinute de la mărţişor se vor corobora atent cu cele date de floarea însoţitoare, de evitat trandafirii roşii.Dacă nu vrei să îi dai impresia că iubeşti cât soarele şi luna la un loc, mergi pe ierburi neutre ghiocei, viorele, pe acolo.
Aşa cum cred că am demonstrat pe larg 1 martie intervenit într-o fază prea tânără a relaţiei o poate condamna pe vecie, fie Gogu cumpără ce trebuie şi Tanţa începe deja să caute rochie de mireasă deşi el  nu are idei de nivelul cataclismului dezlănţuit, fie Gogu nu cumpără ce trebuie şi deja nu mai există o posibilă relaţie despre care să vorbim.
Singura rezolvare pe care o văd acestei situaţii este să nu începeţi o cunoştinţă nouă în decembrie - ianuarie - februarie, nu e suficient timp pentru clarificarea relaţiei şi va fi dureros, pe bune.
Dacă supravieţuim unui 1 martie ne vedem cu Tanţa şi Gogu în episodul 3
Dacă totusi Tanţa este importanta ai putea arunca un ochi pe aici sa te decizi, eu as prefera asta dar habar nu am ce va alege Gogu din dotare .

5 comentarii:

 1. anul acesta port mărțișor alma nahe... pentru că pot. și pentru că merită. :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. am vazut dar nu e mai degraba invers? pentru ca tu meriti ceva asa frumos :P

   Ștergere
 2. Tot martisoarele clasice sunt cele mai frumoase!

  RăspundețiȘtergere
 3. Sa nu uitam totusi ca se poate intampla ca musiu Gogu sa se intalneasca, din pura intamplare, cu niscaiva prieteni, plecati si ei la cumparat de martisoare. In acest caz, mai mult ca sigur vor esua in vreo bodega, uitand complet de scoici, fundite si cosari. :)))))

  RăspundețiȘtergere

Da-ti cu parerea ca e gratis