miercuri, 12 februarie 2014

Buruienile

Eram pornită să îmi stric ziua enervându-mă pentru lucruri pe care nu le pot controla, cumva însă în drumul spre tastatura de pe care urma să arunc asupa lumii cu nervii mei, e drept probabil formulaţi de o  manieră amuzantă, mi-am dat seama că asta nu e o soluţie. E posibil să fi fost influenţată în maniera asta de a gândi de corul vesel de păsări care se aud dincolo de ferestre bucurându-se de soare şi refuzând să stea îmbufnate pe viaţă sau pe natură pentru zilele de ger care abia au trecut.
Amu’ că nu or avea vrăbiile mai multă minte decât mine. În mod evident nu pot schimba în minutul ăsta nimic din ce mă deranjează,  ba unele lucruri nu le pot schimba niciodată că deh, firea oamenilor e dincolo de limitele mele de acţiune. Şi atunci de ce să pierd eu o jumătate de oră scriind şi restul lumii 5 minute citind păreri inutile despre lucruri care nu pe calea asta s-ar schimba?
Mai bine nu mă gândesc la soarele de afară care prevesteşte începutul muncii prin grădinile patriei? Şi chiar mai bine nu îmi fac nişte planuri care să mă mai scape de buruienile care îmi vor invada straturile de diverse?
Unul din motivele principale pentru care încă mai punem ceva prin grădină este să mâncăm şi noi ceva cât de cât sănătos că nu pot garanta produsele 100% de vreme ce nu le pot feri nici de ploaie, de multe ori acidă,nici de aer, mai mereu poluat. Singura soluţie pentru a fi mai verzi este să nu folosim îngrăşăminte şi ierbicide, pesticide şi alte –ide.
Π          mpotriva buruienilor leacul de bază este smulgerea, dar grădina este mare şi timpul puţin aşa că se pot folosi în luptă următorii aliaţi, cu atenţie pentru a nu vă distruge şi plantele, ca atare aş recomanda soluţiile astea înainte de a planta ceva, pe pământul gol pentru a-l pregăti.
Oţetul, care acţionează destul de lent, e nevoie să îl aplici de mai multe ori şi este mult mai eficient în combinaţie cu soarele.
Mălaiul împiedică seminţele să germineze deci el este de aplicat după ce seminţele tale au răsărit, pentru a ţine concurenţa buruienoasă pe loc.
Apa clocotită, dacă o aplici cu convingere în vreo 3 etape, o să fiarbă orice sămânţă, tubercul sau altă rădăcină dăunătoare din terenul tău, evident asta trebuie făcută înainte de a pune seminţele bune.
Sarea, cu asta trebuie să ai grijă îţi poate otrăvi plantele , mai bine foloseşte-o pentru poteci sau alei sau pentru firele alea care se încăpăţânează să răsară la marginea scării sau a casei.
În jurul unui trandafir sau al unui pomişor pe care nu vrei să îl vezi înecat foloseşte hârtie în straturi suprapuse sau carton, există varianata ziarelor numai că cerneala aia tipografică numai sănătoasă nu mi se pare. Ideea e să fie ceva greu, care să nu permită luminii să ajungă la buruieni şi să nu le dea voie să crească sub ea.
Mda nimeni nu a zis că e uşor grădinăritul dar când intri totuşi pe petecul tău de pământ cu flori toată bataia asta de cap o sa merite efortul, despre vreun bonus financiar nu vorbesc pentru că nu prea am stat să fac calcule cât costă seminţele şi apa şi energia electrică şi timpul ca să pot spune că o grădină este într-adevăr o economie.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Da-ti cu parerea ca e gratis