vineri, 27 decembrie 2013

De la capat :)

Ştiu, toată lumea se bucură de Sărbători, toată lumea a luat o pauză ieri şi azi iar de mâine începe goana după Revelion, ne vom înghesui din nou în magazine, ne vom închide în bucătării, vom pierde câteva zile de viaţă pentru mâncarea unei săptămâni pe care ne vom strădui să o înghiţim într-o noapte.
De ceva vreme am început să înot împotriva curentului ăsta general, dacă e vacanţă nu înseamnă că nu poţi face ceva, dacă e Revelion nu înseamnă că trebuie să te îndopi aşa încât să ai nevoie de 3 zile să îţi revii.
În fiecare an în viaţa noastră sunt 365 de zile deosebite, minunate, care trebuie sărbătorite la fel, sărbătoarea nu e legată de mâncare, sărbătoarea nu e legată de rochiile de bal, sărbătoarea nu e legată de leneveală.
Sărbătoarea este o stare de spirit, este legată de bcuuria cu care facem ceva, indiferent ce ar fi acel ceva. Moş Crăciun nu vine numai în 24 decembrie, vine în fiecare noapte a anului şi ne lasă în ghete o zi nouă din care putem face cea mai bună zi a vieţii noastre de până la ea, în fiecare zi.
Nu e aşa că ar fi minunat să trăieşti o astfel de viaţă?
Şi aici ar trebui să îţi spun că poţi să o trăieşti, că este suficient să vrei şi lucrurile se vor rezolva miraculos aducându-ţi viaţa la nivelul poveştilor cu zâne.
Mno, partea bună e că poţi ajunge să trăieşti viaţa asta, partea rea este că doritul nu este suficient. E nevoie de ceva mai mult decât visatul cu ochii deschişi, e nevoie de planificare şi mai ales constanţă.
Suntem maeştii în partea cu dorinţele, ne dorim lucruri minunate dar o facem prea scurt şi prea fără convingere. Aproape toate frazele cu „ar fi minunat „ se continuă cu un „dacă” şi se termină de multe ori cu „dar mie nu mi se va întâmpla”, deşi ar trebui să continue cu un „când” şi să se termine cu recunoştinţă.
Dacă vrei un 2014 mai bun decât 2013 nu este suficient să închizi ochii la miezul nopţii dintre ani şi să îţi pui o dorinţă. E nevoie să îţi ţii ochii larg deschişi în fiecare zi a a anului şi să observi de câte lucruri bune ai deja parte.
Dacă ai avut un an prost  nu te poţi aştepta ca următorul să fie bun fără să schimbi ceva şi cel mai important lucru, singurul pe care trebuie să îl schimbi de fapt eşti tu însuţi, problemele nu au venit în viaţa ta singure ci invitate de tine, de gândurile şi de sentimentele tale negative, de temerile tale, de convingerile pe care  ţi le-ai creat.
Ştiu că e vacanţă dar „sacrifică „ o oră din ea şi pune-ţi visele de anul viitor pe o foaie de hârtie sau pe o pagină de word. Visele pe care le ţii numai în mintea ta sunt de regulă vag exprimate şi lipsa preciziei şi a detaliilor le pot sabota înainte de a se naşte.
Gândeşte-te la asta ca la o investiţie în viitorul tău, o oră pe zi şi la sfârşitul anului vei primi ca dobândă unul sau mai multe vise realizate.
Am văzut că anul ăsta oamenii au cumpărat brazi în rate, de ce nu ai încerca să obţii şi tu un vis împlinit la fel?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Da-ti cu parerea ca e gratis