miercuri, 18 decembrie 2013

Ce vrei anul viitor?

Se apropie sfârşitul anului dar  decât să privesc cât urmă şi să văd ce am făcut prefer să privesc în faţă şi să decid ce voi face. O să vină ea şi vremea bilanţului dar nu chiar acum
Şi pentru că au fost mulţi ani în care nu am reuşit să îmi îndeplinesc dorinţele de pe listă a trebuit să învăţ cum să îmi scriu lista şi mai ales cum să mă ţin de ea ca să pot bifa obiectivele cu trecerea timpului.
Prima problemă este că nu ne gândim la obiectivele de anul viitor decât când am ajuns deja la Crăciun, când suntem ocupaţi să ne dăm peste cap nu se ştie din ce cauze cu organizarea unor mese care nu se ridică niciodată.Ne gândim la obiectivele anului viitor în perioada în care suntem tot timpul ghiftuiţi şi  digestia ne încurcă rău planurile, başca după un tort de ciocolată nivelul serotoninei e sus şi escaladarea Everstului în sandale devin nu numai posibilă ci şi o idee bună.
1.Începe cu lista de prin septembrie, de fapt ţine lista aia deschisă tot anul, când îţi trece prin cap o idee analizeaz-o o vreme şi apoi decide dacă merită sau nu să fie trecută pe lista anului viitor.
Nu arunca nişte idei care păreau excelente după vinul fiert de ieri dar pe care nu le simţi în fiecare fibră de suflet.
         2. Fii atent la ce îţi doreşti, modul în care formulezi o dorinţă poate fi esenţial. Dacă ai 140 de kilograme nu stabili să dai jos 80 din ele, s-ar putea să dai numai 70 si sa fii dezamăgit. Dacă nu ai pus în viaţa ta piciorul pe schiuri nu îţi propune să te antrenezi pentru olimpiadă, pe la jumătatea anului, dacă rezişti atât de mult, o să decizi că de fapt e imposibil şi să o laşi baltă.
3. Fereşte-te de începuturile exagerat de entuziaste, mai ţii minte când ai decis să te duci la sală? Şi te-ai dus în primele 4 zile câte 3 ore după care nu ai putut să te mai dai jos din pat din cauza febrei musculare. Cam aşa se întâmplă cu toate scopurile. Fă puţin în fiecare zi, dar în fiecare zi fără scuze, fără minciuni către tine.
4. Nu îţi imagina că dacă ai pus pe listă ceva ce implică un comportament radical schimbat faţă de felul tău de a fi shimbarea va fi uşor de făcut, încearcă să lucrezi în acord cu personalitatea ta altfel lupta e pierdută înainte de a începe
5.Foloseşte tehnica în favoarea ta, pune-ţi telefonul să sune, trimite-ţi scrisori, fă orice e necesar ca să îţi aminteşti de scopurile tale tot anul.
6. Gândeşte-te cum se divide comod scopul urmărit ăn tranşe lunare, săptămânale sau zilnice ca să poţi vedea periodic rezultate palpabile, nimic  mai bun ca o reuşită să te ţină pe drumul corect.

Acestea fiind spuse spor la listele de dorinţe pe 2014 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Da-ti cu parerea ca e gratis