sâmbătă, 28 decembrie 2013

4 pasi pentru ordine in viata

În 2014 ne vom ocupa un pic mai mult de suflet, e timpul să fim fericiţi sau mă rog, eu sunt fericită şi am de gând să mă menţin pe drumul acesta, voi sunteţi liberi să acţionaţi cum vă doriţi, nu sunt eu omul care să îngrădească libertatea celorlalţi negându-le dreptul la lacrimi şi nefericire.
Dacă vreţi să mergeţi spre celălalt capăt de linie trebuie să pornim de la începuturi, fericirea este o stare de spirit care se obţine şi întreţine înmulţind obiceiurile bune.
Pentru asta există numai două direcţii în care trebuie să lucrăm: eliminăm obiceiurile proaste şi le încurajăm pe cele bune. Atât. La un moment dat lucrurile bune din viata ta nu vor mai da loc celor rele să se dezvolte.
Cum eu sunt o optimistă până în vârful unghiilor mă ocup intâi de obiceiurile bune şi regulile de bază pe care le-am descoperit în 2013.
        1.De ceva vreme dormeam prost, nu pentru că eu aş fi vreo insomniacă dar programul meu de viaţă era complet dat peste cap, mă apucam de lucru pe la orele 21, mă găsea inspiraţia la miezul nopţii când trebuia să stau şi să îmi pun gândurile pe hârtie, mă lua cheful de cultură pe la 1 noaptea când nu puteam lăsa o carte din mână. Drept urmare dimineaţa cân trebuia să plec la lucru eram obosită, nervoasă şi cu un mare chef să îi fac şi pe alţii la fel de nefericiţi. Cine să îşi aducă aminte de meditaţie sau de binecuvântarea zilei? Eu eram ocupată să mă cert cu toţi.
Aşa că am luat măsuri, m-am luat de mână ţi m-am dus la un homeopat care mi-a echilibrat somnul cu grăunţe din alea mici mititele, în prima săptămână am dormit masiv, după care m-am limitat la somnul din timpul nopţii.
La orele 22 eram în pat şi dimineaţa mă trezeam aproape veselă, normal că imediat ce am fost odihnită am luat-o de la capăt, dând voie televizorului să îmi strice somnul pentru că filmul se termina abia la orele 23 şi mai aveam câte ceva de făcut după genericul de final.
Deşi tratamentele homeopate se presupune că sunt naturale nu am de gând să merg din nou după ele. Sunt destul de mare să ştiu că la ora 21,30 toate electronicele din casă trebuie stinse, 15 ore pe zi sunt suficiente să faci tot ce ai de făcut în restul dormim.
2.De câte ori voiam să planific ceva îmi fugea atenţia în alte părţi, mda am concentrarea unui pisoi de 2 luni, orice ghem de hârtie mă poate deturna, mai rău începusem să gâfâi când urcam scările la lucru, măsuri trebuiau luate. Aşa că am luat, nu, nu m-am dus la sală, mi se par bani aruncaţi pe fereastră, dar am renunţat să sar în taxi de câte ori aveam de făcut un drum de 15-20 de minute.
         Am ajuns aşa să mă plimb mult, în ritmul meu dar tot fac 2 kilometri pe zi şi e bine. În timpul plimbărilor mă gândesc la lucrurile pe care le vreau şi cum să le obţin, mintea mea lucrează mai uşor în timp ce picioarele merg automat în vreo direcţie. În anul viitor odată cu schimbarea casei şi a rutinei se va adăuga şi un segmet de exerciţii la domiciliu, îmi mai acord 6 luni scuza cu nu e suficient loc in casă şi pentru asta, uite aşa ca o concesie pentru mine.
3.Am trăit o viaţă conform principiului „Geniile se pot descurca şi în haos” şi aşa e, cuvântul cheie fiind „descurca”, asta înseamnă că haosul din casă ne consumă zilnic multe resurse pentru a ne descurca. De ce aş escalada un munte în fiecare zi dacă îl pot nivela? De ce să mă descurc cu haosul dacă pot face ordine şi apoi pot pluti prin ea în loc să fac o cursă cu obstacole?
Am început cu ordinea încă din casa asta, următoarea casă va fi minimalistă aşa că lucrurile vor merge mai uşor pentru că până ajung acolo obiceiurile bune au început deja să se formeze.
4.Vezi ce mănânci şi ce bei. Dacă ai motor pe benzină nu o să alimetezi maşina cu motorină nu? Am trecut prin perioada exceselor cu graţie, mi-am îndeplinit toate visele alimetare de pe lumea asta, am avut ani în care am mâncat numai porc, săptămâni în care am mâncat numai ciocolată şi prăjituri, veri în care m-am hidratat numai cu bere. Nu spun că asta a fost cea mai bună cale, dar pentru mine a mers, acum privesc ciocolata fără să îmi doresc măcar o pătrăţică, pot fi perfect fericită bând numai apă şi mă interesează prea puţin dacă am sau nu porc.
Când mesele mă vor privi numai pe mine va începe o perioadă de experienţe în bucătărie în care cred că îmi voi reînvia blogul culinar, momentan trebuie să mă asigură că şi membrii tradiţionalişti au ce mânca, strecurând cu grijă câteva salate printre sarmale.
Nu am renunţat la bere şi nici nu o voi face, pentru că fac parte dintre norocoşi. Există oameni care după jumătate de bere devin certăreţi sau depresivi, eu devin veselă şi îmi aduc aminte că pot cânta.
Nu spun să mănânci numai iarbă, coajă de copac şi să bei apă de izvor, păstrează numai moderaţia în toate şi încearcă să nu mănânci după ora 7 seara, o să dormi mult mai liniştit.

Când ai reuşit să respecţi aceşti primi patru paşi eşti pe drumul bun în crearea obceiurilor pozitive, de care ne ocupăm în 2014.

Un comentariu:

Da-ti cu parerea ca e gratis