marți, 13 august 2013

la plimbare

Îmi plac zilele molcome de vară. Zilele în care tot ce am de făcut prin casă se termină până la ora prânzului şi apoi în vreme ce lumea se topeşte ca un baton de ciocolată din reclame, mă pot ascunde în casă, cu draperiile trase, dap nu am din alea moderne, am draperii lungi, grele , din brocart verde care îndulcesc lumina şi opresc arşiţa.
         Îmi iau cu mine o cafea aromată sau un suc rece şi mă pierd în bloguri. Niciodată nu mă ţine mai mult de o oră, nu am răbdare pentru mai mult dar ce oră. Atac blogurile aşa cum atac oraşele necunoscute, pornesc din lista de bloguri a unui prieten, să văd pe cine citeşte el şi apoi din lista fiecărui blog pe care ajung aleg un altul şi  aşa mai departe.
         Uneori ajung în locuri care nu mi se potrivesc, alteori mă aleg cu un blog nou de citit când îmi aduc aminte. Mi-aduc aminte ce bloguri citeam când am ajuns pe aici şi mă uit cum s-a schimbat cu timpul lista.
         Acum văd că mă plimb mult pe bloguri de decoraţiuni şi handmade, s-o fi trezit artistul din mine. A fost o vreme când citeam numai bloguri de beauty . Cine ştie ce poate să urmeze.
         Uneori comentez, pentru că ideea de acolo m-a prins, pentru că în altă formă gândul acela m-a preocupat şi pe mine, întotdeauna sunt curioasă dacă mi s-a răspuns, foarte rar aflu, pentru că nu îmi notez blogurile alea. Dacă mi-au atins suficient sufletul nu e nevoie să-mi notez, memoria mă ajută să-l regăsesc, dacă nu asta e n-a fost să fie.
         Îmi plac blogurile de nişă, deşi nu ştiu dacă aş putea avea unul pe care să scriu numai şi numai despre o anume temă, astea generale ca al meu sunt de urmărit pe termen lung, cele de nişă sunt cumva mai eficiente. Vrei cosmetice ai blog numai de cosmetice, vrei grădinărit avem numai idei pentru grădina ta, nu există riscul să pierzi o idee frumoasă numai pentru că n-ai avut răbdarea să citeşti mai mult de două articole care nu rezonau cu tine la ora aia.

         În plimbările astea îmi fac planuri despre cum o să schimb eu diverse, la blog, în casă, la tehnica de ţinut acul în mână, planuri pe care nu le mai pun în aplicare pentru că îmi place zilele astea molcome de vară tocmai pentru că sunt puţine şi am parte de câteva pe an iar după ce au trecut mi-aduc aminte că am 100 de mii de lucruri de făcut şi insuficient timp de consumat aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Da-ti cu parerea ca e gratis