vineri, 30 august 2013

Duzina de cuvinte pentru Emma


            Tu,  fiica mea, nu exişti încă decât în sufletul meu, poate undeva departe sub pielea  mea albă  aleargă un strop din sângele tribului african care îşi serbează ziua naşterii atunci când  mama a avut primul gând despre ei.
Într-o dimineaţă senină de mai ţi-am întâlnit spiritul în parfumul crud al ierbii şi în albastrul înalt al cerului şi m-am îndrăgostit  iremediabil de tine.
Ştiu că tu vei şti mai multe decât mine, că mintea ta va cuprinde mai mult decât a mea, că te vei naşte cunoscând lucruri care mie mi-au luat o viaţă să le aflu dar totuşi îţi scriu sfaturi pentru când nu voi mai fi să îţi veghez paşii. Aşa sunt mamele.
Treci prin viaţă făcându-ţi prieteni, accepta prietenia ca  dogmă chiar dacă singura căreia te vei supune.  Împarte cu alţii bucuriile şi necazurile, lacrimile şi zâmbetele,  dăruieşte-le din viaţa ta şi primeşte din viaţa lor.
  Poate  avem undeva o jumătate perfectă care să ne întregească, dar mai avem şi un infinit de bucăţi de suflet răspândite în lume  fiecare având locul lui anume păstrat, regăseşte-le.
Caută iubirea. E minunată ca un dans care te lasă fără suflare, ca un foc de artificii într-o noapte senină dar nu te lipsi de prietenie,  este ca sărutul pe frunte care te apără împotriva viselor urâte.
            Unii  prieteni îţi vor fi aproape, cu ei vei împărţi pâinea şi vinul, alţii departe cu ei vei împărţi vise şi cuvinte. Şi fiecare din ei va fi important, chiar dacă nu ai să îi întâlneşti niciodată, chiar dacă faţa lor îţi va rămâne necunoscută pentru totdeauna. 
            Nu îţi alege prietenii după frumuseţea chipului care  îţi va bucura poate privirea o vreme,  caută-le sufletul, acolo îşi păstrează fiecare lumina, multă sau puţină câtă i-a fost hărăzită.
        Timpul nostru aici este limitat, nu-l irosi. Înconjoară-te de oameni lumină ca şi tine,  cu care să râzi, să plângi şi să dansezi în ploaie.
            Nu te îngropa în cuvinte încercând să defineşti sensul vieţii,  te-ai născut ştiindu-l, îţi pulsează în vene,  nu te îndepărta de el : trăieşte, iubeşte, iartă, ajută. Nici un om nu poate face mai mult de atât cu viaţa lui.
             Ceilalti care au scris in Duzina de cuvinte sunt in tabelul lui psi


             

11 comentarii:

  1. frumoase gânduri ţi s-au născut din cuvintele impuse! frumoase prin adevărul lor...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uitasem un pic cum e sa ma joc cu cuvinte, multumesc pentru ocazie :)

      Ștergere
  2. Mă întreb cum va fi când Emma va citi aceste rânduri. Păstrează-le cu grijă. Sunt amintiri neprețuite. Pentru tine și pentru ea cea nenăscută încă.

    RăspundețiȘtergere
  3. Azi clar sunt vulnerabila... si am savurat fiecare cuvant scris de tine. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand ne recunoastem vulnerabilitatea devenim mai puternici :)

      Ștergere
  4. De am putea distribui aceasta scrisoare tuturor pruncilor nascuti sau nenascuti, ca fiecare dintre ei sa plece pe drumul vietii stiind deja ce are de facut, de cautat, de iubit si de trait!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa de mult imi place cuvantul asta "prunc", mi se pare mai complet decat "copil" n-as putea spune de ce, il simt numai mai aproape :)

      Ștergere
  5. Am scris un mesaj de felicitare pentru textul tău, pentru finalul său plin de înțelepciune mai ales, după ce ți-am dat like, sper că a ajuns cumva la tine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Emma va sa fie o fericita, mama ei e o deschizatoare de drumuri cu suflet.

    RăspundețiȘtergere

Da-ti cu parerea ca e gratis