sâmbătă, 27 iulie 2013

Caut papornita

Vă aşteptaţi la poveşti cu Praga? Pas. Acum am treburi importante spre esenţiale pe cap. Mi-aş lua o geantă nouă. Nu că-mi trebuie, bine aia neagră de mers la lucru cu ea toată ziua bună ziua, dă vagi semne de oboseală care are vreo doi ani cred şi e cumpărată de la chinezi să nu plâng în batistă când o da ortul popii de extenuare. Da’ aşa amărâtă cum e cred că o mai poate duce lejer un an.
Numa’ că m-am săturat de genţi din astea serioase, negre, de fomei aşezate. Nici nu vreau să îmi aduc aminte de epoca în care căram după mine un gentoi din acela serios de bărbat, mare cât un dulap în care intrau lejer 2 topuri de hârtie.  După ce mi-am buşit clavicula stângă şi coloana mi-a revenit mintea la cap şi am ales ceva de dimensiuni mai modeste.
Dar nu mai vreau neagră. E drept că mai am pe acasă vreo 2 noi nouţe, două roşii, da’ nuanţe diferite da? Şi una am primit-o deci nu se pune că aş fi nebună şi îmi tot iau genţi la fel.
Aia de mi-am luat-o eu e frumoasăăăăăă, prea frumoasă să o duc la lucru, e vişinie şi moale că e piele şi are interiorul de satin strălucitor, cum naibii să arunc eu pixuri în ea? Sau s-o ştampilez accidental?
Parcă mai am una pe undeva între maro şi portocaliu şi pe asta am primit-o, dar e mică rău şi nici nu mă văd cu culoarea aia după mine.
Trebuie să intre în ea portofelul, care e mare să aibă loc toate legitimaţiile lu’ peşte şi cardurile de fidelitate la farmacii şi chitanţele pe care trebuie să le scriu în contabilitate  şi le car conştiincioasă după mine zile întregi.
Şi agenda, nu mai am din aia mare, am un fel de carneţel de bal în care nimeni nu pricepe cum îmi au loc notările şi post it-urile roz în formă de inimioară că m-am săturat să caut expertizele pierdute pe la xerox, măcar aşa ţin  minte operatorii cui trebuie să le dea şi veo 5 pixuri şi ştampila.
Musai trebuie să am nişte agrafe de păr că nu ştii când te topeşti de cald, şi rujul şi creionul şi rimelul şi un fard acolo că e  greu să-l convingi pe acela de acasă să stea 12 ore nemişcat pe pleoape.
Ar fi genial să aibă loc şi ceva hârtii că mai trebuie să depui şi tu o copie ceva sau să mai citeşti o cerere că nu te poţi baza numai pe memorie şi cererile de studiu şi taxele de timbru de 1 leu şi timbrele pentru cine ştie ce urgenţă.
Ceva şerveţele, un gel dezinfectant că orice vizită în arhive se lasă cu diverse erupţii pe faţa mea imaculată şi mâncărimi de piele, procedura veche că încă se aplică, pentru alea noi nu se pune problema să le mai car au început să arate naibii cât codurile Hamangiu, pentru asta mi-am luat android să caut online ce legea vieţii mi-o trebui, oricum se schimbă al fiecare 4 ore.
Bine că ăsta nu trebuie să mai aibă loc în geantă că oricum ziua stă mai mult pe silenţios şi din geantă nu am şanse să-l aud ever deci mă plimb cu el în braţe de zici că mă pregătesc pentru vreun campionat de pingpong.
Nu mai trebuie decât să îndes deasupra ochelarii de soare şi ocazional o umbrelă din aia mică tot de la chinezi să nu plâng după marginile ei dantelate când se dezmembrează de stresul la care e supusă în geantă sau o uit pe unde ajung. Ar fi ideal să bag şi o cremă de mâini că de la atâta dezinfectat se usucă, bine că la DM au scos nişte creme liliputane şi tare mi-aş dori să pot vârî şi o carte mitică pentru orele pe care le pierd aiurea aşteptând diverse dar nu mai am unde că buzunarul din exterior este rezervat pentru chei.

Deci cum spuneam mi-aş lua o geantă care să semene cu asta din tinereţe dacă se poate şi să pot băga în ea toate cele de mai sus, eventual fără să-mi frâng vreun os cărând-o. Oi avea vreo şansă?

2 comentarii:

  1. Iti iei inima in dinti, te duci in magazin , o vezi si o cumperi. Ca daca stai sa analizezi la ce o poti asorta, ajungi tot la culori ca negru, bej sau alb, adica anoste. Ia-o pur si simplu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era o geanta de vacanta, nu ar rezista nici doua zile la lucru cu tot ce trebuie sa iau dupa mine :). Gentile rezistente nu sunt foarte vioi colorate

      Ștergere

Da-ti cu parerea ca e gratis