marți, 4 iunie 2013

Condurii de clestar

Mi-am amintit de vacanţa din Austria, mă rog, Germania- Austria, care vacanţă nu a beneficiat de vreo promovare că pe vremea aia nu aveam blog. Mai exact mi-am adus aminte de Swarovski şi Wattens, un locşor de prin Austria din care mi-a fost greu să plec.
Povestea începe pe la 1890, adică acum vreo două secole aşa în mare  pe vremea când un anume Daniel Swartz, devenit ulterior Swarovski, a inventat o maşinărie electrică de tăiat sticla prin care a putut să-şi pună în aplicare ideile despre treaba asta, adică tăierea sticlei în forme care să îţi vrăjească sufletul.
De aici încolo lucrurile au mers numai bine, bijuteriile lor din sticlă au devenit  celebre, pentru că de ce nu am recunoaşte arată minunat la preturi accesibile.

Blogul de azi se compune mai mult din fotografii pentru că v-aş povesti degeaba despre fabrica de la Wattens, muzeul amenajat în interiorul ei şi magazinul de la ieşire pe care l-aş fi luat cu totul acasă
De la asta pornim:sticlă colorată
Intrarea dap ochii ăia sunt două pietroaie Swarovski
Pereţii : pietre în spatele sticlei

Aici nu ştiu dacă se înţelege ce a vrut poetul să zică, eram în interiorul unei sfere se sticlă tăiată pe sistemul lor  şi ne reflectam în toate unghiurile posibile
Pom de Crăciun
Scenele din muzeu

 Tot muzei
 iar muzeu
 Şi magazinuuuuuul, restul pozelor sunt încărcate pe sistemul numai pe asta trebuie să le-o mai arăt :)

Dap, efectele asupra vizitatorilor, să nu credeţi cumva că aia ar fi starea mea naturală, se datora pungii albe de catifea cu lebăda Swarovski şi cerceilor cu certificat de garanţie din plasa aia albastră. (Eu mi-s alergică la catifea de aia mă port aşa  :P)

2 comentarii:

  1. Acolo e raiul femeilor! Ce m-as mai plimba prin muzeu si cate mi-as mai cumpara din magazin! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh da, plus ca au pietre taiate in toate formele dar nemontate, ti le iei si le faci tu cum vrei acasa la tine :)

      Ștergere

Da-ti cu parerea ca e gratis