sâmbătă, 18 mai 2013

Felicita


Toată săptămâna am auzit la radio melodii inteligente cum ar fi Dă te-n dragostea mea şi noul Tchu chu cha al sezonului o treabă cu versuri între braziliană şi engleză şi m-am umplut de încântare.
Credincioasă propriilor principii nu o să scriu despre ele, nu o să scriu despre ce nu-mi place, am să mă refugiez într-o melodie cu versuri geniale şi să vă povestesc despre ce îmi mai trece prin cap.
În primul rând mi-a trecut prin cap că la vremea când voi avea un plod acesta va asculta dinainte de a se naşte muzică veche şi va adormi pe Berceuse nu pe ştirile Protv să vedem dacă este adevărat şi gusturile pot fi educate.
În al doilea rând m-am întrebat cine scria versurile pentru Albano şi Romina. Mare om, mare caracter şi nu fac mişto.
Lasă restul versurilor care ar merita analizate mai ceva decât balada lui Toma Alimoş în şcoala generală dar uite refrenul  Fericirea este un pahar cu vin şi un sandwich . Poţi să zici că nu?
Da ştiu că lasă multe chestii nespuse el refrenul, dar el vine în completarea versurilor care spun că fericire este să fugi în lume de mână cu cineva sau să te bucuri de ploaie.
Fericirea este un lucru simplu, e o opţiune, e legată de capacitatea ta de a scoate esenţialul din ce ţi se întâmplă şi de a te bucura de treburi elementare. Fericirea este capacitatea de a înţelege că nu ai decât prezentul, că ieri a trecut şi mâine poate să nu vină, că nu trebuie să amâni, nu trebuie să fii încrâncenat azi pentru că te vei bucura mâine când vei reuşi să …orice vrei tu.
Învaţă din zilele care au trecut, visează pentru cele de mâine dar bucură-te de ziua de azi, de fiecare din ele, învaţă să de bucuri de locul în care eşti, dacă e vremea să munceşti cufundă-te în muncă, dacă e vremea de odihnă opreşte-te şi fă-ţi timp.
Combină-le pe astea două pentru că nici una singură nu te va putea duce acolo unde vrei să ajungi, acceptă ce ai greşit şi nu mai privi înapoi, bucură-te de ce ai făcut bine şi din nou nu privi înapoi. Nici greşelile şi nici reuşitele din trecut nu te definesc, tu eşti acum şi poate vei fi şi mâine, acesta este timpul în care trebuie să trăieşti.
Ia-ţi un pahar cu vin sau o cană de ceai sau ce ţi-o fi făcând plăcere şi o bucată de pâine, mda altă chestie foarte subapreciată, stinge televizorul, ieşi de pe net şi dă-i fericirii o şansă să te găsească.



2 comentarii:

  1. La chestia cu copilul te inseli amarnic. Nu va avea gusturile la muzica pe care vrei tu sa le insufli. Pentru ca se intalneste cu prietenii si aia asculta niste idiotenii. Uh, na ca am refulat. Asa patim cu al nostru cand vrea sa auda Puia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am ascultat de toate la viata mea, inca ascult, exista melodii frumoase pe care versurile le nenorocesc, exista versuri cu mesaj puternic pe care nu le bagi in seama pentru ca vin dintr-un gen de muzica, de la al meu vreau numai sa fie deschis pentru orice, sa nu-l respinga pe Chopin pentru ca e mort de mult, sa ii dea o sansa

      Ștergere

Da-ti cu parerea ca e gratis