miercuri, 19 decembrie 2012

Mâţe


Ca să fiu sinceră azi nici nu avea de gând să scriu, am avut alte treburi în program. Şi de altfel la ora asta ar trebui să trişcotez frenetic la noua mea rochie roşie, pe care nu ştiu de ce o fac pentru că nu îmi place să le port deşi mă amuză procesul de creaţie.
Numai că planurile mele au fost date peste cap de o serie de bloguri citite în ultima vreme despre mâţe, despre cum au cucerit ele internetul şi cum ar trebui să le primim cu un set complet de avertismente din alea scrise cu litere mărunte ca la medicamente.
În caz că din fotografia blogului nu v-aţi prins mie îmi plac mâţele, chiar foarte mult şi, miraculos, şi ele mă plac pe mine, că nah vorba lui Blaga „câteodată iubesc lucruri cari nu-mi răspund”. Am avut de când mă ştiu o mâţă dispusă să-mi pună piedica, să mă ajute să scap de jumătate din mâncarea din farfurie, de regulă partea pe care aş fi mâncat-o şi eu, care să-mi testeze perna înainte de a adormi.
Am înţeles de mult că ele fac asta numai din iubire, grija faţă de persoana mea le împinge să probeze tot de la rezistenţa mea la rezistenţa casei, numai pentru a nu mă şti în pericol.
Serios e cazul să sublinieze cineva şi avantajele vieţii cu pisica.
Ai idee cât costă o şedinţă de acupunctură? Mâţa casei va rezolva problema pe gratis  cu o pisipunctură în primul rând se tot spune că ele sunt atrase instant de zonele bolânde ale corpului tău ( chiar aşa de ce nu mai foloseşte lumea gerunziul?) în al doilea rând gheruţele ei l-ar face să plângă de umilinţă şi pe un chinez original cu ace la fel de originale.
Decorarea feng shui? Ştii cât ţi-ar lua un specialist pentru treaba asta? Mâţa va sparge toate chestiile casabile puse prost înlăturând astfel obstacolele iar ch’i-ul se va balada  nestingherit prin toate zonele casei tale. E drept uneori rezultatul decorării arăta mai mult şui decât feng dar atât poate bietul patruped micuţ şi pufos să facă.
Perdelele şi canapeaua, toată lumea e oripilată de sfâşierea lor sălbatecă de către micile feline de apartament. Dar la acarienii de casă te-ai gândit? Mâţa te forţează să schimbi des salteaua pentru a preveni nişte probleme serioase în fond  conform celor de la Discovery Channel o saltea obișnuită poate conține între 10.000 și 100.000 de acarieni
Aşa că nu înţeleg ce tot au oamenii cu mâţele care sunt nişte fiinţe atât de iubitoare şi grijulii, care abia aşteaptă să ne întoarcem acasă pentru a ne primi sub protecţia lor. Adevăr vă zic vouă ar trebui să ne întoarcem la înţelepciunea înaintaşilor noştri egiptenii şi să zeificăm pufăloasele torcătoare.
Până la următoarea idee care mă va chinui Slavă Pisicii!

3 comentarii:

  1. Gasise Ionut un pisoi pe afara, o frumusete... Alb ca spuma laptelui, fara nici o pata de alta culoare, cu ochi de un verde incredibil. O saptamana l-am tinut in casa, dupa care nu am mai rezistat si i l-am facut cadou mamei mele, la care a trait absolut fericit. Mi-a sfasiat perdele, mi-a ros un cablu electric si apoi a facut pipi pe el, de sareau scantei ca artificii, mi-a daramat tot prin casa, de parca era veverita. La mama s-a purtat mereu de parca ar fi fost cel mai cuminte motan. Nu stiu cum il vrajea mama... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eh clar casa mamei era decorata feng shui deja nu era nevoie sa mai munceasca el :)

      Ștergere

Da-ti cu parerea ca e gratis