luni, 3 septembrie 2012

Barbatii sunt porci


Am auzit-o de atâtea ori, în atâtea forme pe care dacă le decojeşti cu grijă ca pe o ceapă te vor duce fix la această afirmaţie încât am început pe undeva de-a lungul drumului să o accept ca pe o axiomă. E drept o fi fost şi vina perioadei, eram tânără şi impresionabilă la ora la care Elena Cârstea  spunea treaba asta la unul din cele, ba nu cred că era singurul post de televiziune la care aveam acces.
Deci este stabilit bărbaţii sunt porci bine că suntem noii îngeri. Cum am ajuns io la tema asta pe ziua de azi în condiţiile în care sincer am şi alte treburi decât să apăr drepturile animalelor în cauză?
Simplu sunt un om binecuvântat cu prietene, multe, comunicative, care simt o nevoie irezistibilă să se plângă de isprăvile lui Costel fix pe umerii mei delicaţi de parcă io-s din vreun material extraterestru şi nu ruginesc de la lacrimile în cauză ca toţi muritorii.
Amu’ vine partea complexă şi anume de ce sunt bărbaţii porci.? Exceptând cazurile în care ar fi o jignire pentru bietul porc să-l compari cu omul în cauză adică alea adevărate, reale care se lasă cu vânătăi, cu familii evacuate şi vizite al spital, de regulă îţi stă mintea în loc auzind cauzele declanşatoare de lacrimi.
Bărbaţii sunt porci pentru că nu le mai sună ca pe vremuri. Femeie, eşti în relaţie de ceva timp, io crez că nici tu nu te mai rupi în drăgălăşenii ca pe vremuri şi pe urmă dacă omul tot vine acasă unde dă fix de tine,cam ce rost are să te mai sune şi peste zi de vreo 5 ori să-ţi spună cum a văzut el un căţeluş drăguuuuţ la semafor. Plus că, dacă un bărbat chiar a văzut un căţeluş la semafor,  şi nu picioarele lu’ tipa aia care s-a îmbrăcat cu bentiţa de păr şi crede că e fustă, atunci respectivul căţeluş era probabil sub roţile maşinii conduse de bărbatul în discuţie şi pun pariu că nu mai era drăguţ de loc.
Bărbaţii sunt porci pentru că le rănesc sentimentele prin ignorare, a lor, a sentimentelor adică, ce el nu ştia că ea ar avea chef să meargă în parc să se uite la luna albastră? Inutil să spun că nu s-a obosit să-i dea măcar un mesaj cu textul clar „Costele  vreau să ne uităm diseară la luna albastră, că e rară” caz în care poate Costel s-ar fi uitat ca şi mine extaziat la lună întrebându-se toate cele 45 de minute de ce e albastră că ea de fapt e alb gălbuie fix aşa ca de obicei.
Nope, este cunoscut că noi românii suntem un popor de extrasenzoriali 99,99% din bărbaţi fiind ştiinţific şi clar dovediti telepaţi care numai de porci ce sunt nu înseninează viaţa consoartelor, deşi ei ştiu clar fix ce visează ea în gândul ei, indiferent că vrea prăjituri, masaj sau o seară în oraş.
Bărbaţii sunt porci pentru că le lasă singure acasă, adică să ne înţelegem nu mai eşti singur, ai intrat într-o relaţie e ca şi cum te-ai fi mutat in the dark side, timpul liber tot timpul liber şi dacă se poate şi un pic din acela în care munceşti trebuie petrecut în simbioză cu partenera doar vă plac atââât de muuuult aceleaşi lucruri cum ar fi discutarea la infinit despre cea mai potrivită nuanţă de ojă care să bată cu pantofii ăia delicioşi, cât de scandalos se poartă vecina de la 3 şi ultimul răcnet în materie de diete.
Uneori e posibil ca ea să simtă nevoia unei seri cu fetele şi el e din nou porc pentru că îşi face program comun cu ea negându-şi o dată în plus calităţile telepatice de excepţie care i-au spus de ce are ea chef aşa că ea nu a mai făcut-o că nu-i place să se repete.
Bărbaţii sunt porci pentru că nu pricep exact când trebuie să ne ţină în braţe şi să tacă şi când trebuie să iese graţios ca Giselle din calea noastră pentru că nu e nevoie să mai pună paie pe foc cu prezenţa lor care probabil a şi declanşat cataclismul.
Şi mai ales în absolut bărbaţii sunt porci pentru că fluturaşii din stomac sau calmat, pentru că nu este zilnic 25 de ore din 24 plecat în sfânta misie a cucerii noastre, chiar şi la 100 de ani de când suntem împreună, chiar şi dacă fix în ziua aia şi-a frânt piciorul, chiar şi dacă l-au răpit extratereştrii, acesta nu e un motiv valid pentru care să nu dea şi el un sms de acolo din nava spaţială în care să spună Pisi I love U
Nu am întrebat niciodată dacă şi noi îngerii ne găsim în aceeaşi misiune de cucerire permanentă, dacă şi nouă ni se mai pare adorabil cum aleargă el cu încă vreo zece smuciţi după o minge pe terenul de fotbal, dacă mai pupăm vânătăile să treacă sau dacă nu cumva şi telefoanele noastre de”O eroul meu care a pus luna pe cer” s-au transformat în  „Ia şi tu pâine”sau şi mai interesant tampoane.
Nu am întrebat nu pentru că ştiam răspunsul ( da, îl ştiu, am şi io un porc în dotare şi ştiu fix şi exact cât de înger sunt când nu visează că io am avut o zi naşpa şi ar putea să facă şi el un masaj întru relaxarea nervilor), nu am întrebat pentru că eu şi nervii mei fragili nu ar fi făcut faţă avalanşei de reproşuri pentru că iau apărarea porcului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Da-ti cu parerea ca e gratis