duminică, 5 august 2012

Instructiuni pentru catei


La instrucţiunile pentru căţei este mai dificil decât la cele despre mâţe. Deşi pline de personalitate mâţele au cam aceleaşi idealuri în viaţă: mâncare , căldură, alintat, nu neapărat în ordinea asta.
       Căţei consideraţi de răuvoitori mai puţin rafinaţi vin însă într-o multitudine  de forme şi culori care îi obligă să fie un grup neomogen.
        E absurd să te aştepţi ca regulile pentru pechinezul imperial să funcţioneze la Saint Bernard, dar, chiar şi aşa există câteva principii de bază.
       1. Încă din primele săptămâni de viaţă un câine ştie că omul pe care îl are la dispoziţie îşi cumpără şosete, papuci şi pantofi numai pentru a avea el ce să ascundă. Pe de altă parte una din marile responsabilităţi ale căţeilor este să-şi ajute omul să păstreze legătura cu copilul din el. Pentru realizarea obiectivului este necesar ca 25  de ore din 24 omul să caute ceva de încălţat în curte, în casă sau eventual în grădina vecinului. Aşa îi vei asigura un avantaj sigur la căutarea darurilor ascunse de Iepuraş la Paşti.
    După ce exerciţiu a reuşit stai în faţa omului, dă din coadă în cercuri largi şi aşteaptă recompensa.
       2. Oamenii nu au stil. Mobila lor este tot timpul plicticoasă, în forme geometrice bine definite dar lipsite de fantezie. Este datoria supremă a oricărui câine care se respectă să roadă picioarele mesei şi scaunelor, colţul dulapurilor şi mai ales anostele linguri de lemn folosite la bucătărie.
      După ce te-ai asigurat că nici Brâncuşi nu s-ar fi descurcat mai bine du obiectul omului sau eventual du-l pe om la obiect dă din coadă în cercuri largi şi aşteaptă recompensa.
         3 Dimineaţa când se plimbă ca zombie prin casă oamenii de fapt îţi testează atenţia la detalii. Spune-le clar că nu te-au păcălit nici un minut şi demonstrează asta stând în faţa lor, în spatele lor, în orice direcţie par că ar vrea să înainteze , lipit de picior. Dacă ar fi cu adevărat adormiţi ar cădea nu?
        După ce exerciţiu a reuşit stai în faţa omului, dă din coadă în cercuri largi şi aşteaptă recompensa.
           4. Special pentru căţeii posesori de proprietari feminini. Se ştie că femeile adoră să schimbe multe haine, mai ales când au întârziat la slujbă dimineaţa. Aşa că, atunci când vii de afară, eventual  cu labele pline de nămol, nisip, chiar şi praf asigur-i un imprimeu unic pe lume  impregnându-ţi labele pe hainele negre de birou. După ce îţi spală labele şi se întoarce asigură-i un model trendy flendy scoţând aleatoriu fire din ciorapi.
         După ispravă întoarce-te cu spatele, mai ales dacă eşti de talie mare şi dă energic din coadă peste picioarele ei, vânătăile îi vor asigura un aspect deosebit , iar ţie evident o recompensă.
      5. Mâncarea oamenilor este infinit mai gustoasă decât a căţeilor. Pentru a-ţi asigura o porţie aşează-te lângă om, priveşte-l cu cea mai miloagă faţă din dotare şi salivează. Până al urmă mâncarea se va îndrepta în direcţia ta. Dacă omul este deosebit de încăpăţânat te poţi aşeza cu botul pe labe şi să-l priveşti cât mai trist posibil. Dacă şi acum rezistă există o singură soluţie „Schimbă omul”
       Dacă exerciţiul a reuşit nu e cazul să mai aştepţi recompensa deja ai primit-o.
         6. Oamenii adoră să fie ajutaţi, fie împreună cu ei, fie mai ales în lipsa lor dă-le o mână de ajutor. Nu contează ce faci: strânge rufele pentru spălat, scoate covorul,  curăţă vasele, aranjează grădina : scoate bulbii de flori, aranjează viţa de vie, taie tufele prea luxuriante, împotriveşte-te trandafirilor altoiţi, de fapt oricăror altoiuri. Oamenii  se vor bucura..
       Evident meriţi o recompensă
      7. Oamenii nu au simţul orientării, ca atare trebuie antrenaţi, TOT TIMPUL. Cea mai sigură cale este să-i scoţi la plimbare, imediat ce aţi ajuns la o distanţă suficient de mare de casă, strecoară-te de lângă el şi pleacă înapoi singur. Vei observa că în timp, omul va învăţa şi el să se întoarcă prin forţe proprii..
       Invidioşii nu-ţi vor da o recompensă
    8. Singurul mod acceptabil de a face baie este joaca cu furtunul în aer liber şi săritul în baltă când omul spune nu. S-a demonstrat ştiinţific că tăvăleala în nămol este de asemenea benefică pentru blană. Orice ide iraţională care implică baie, cadă, duş, şampon trebuie respinsă cu demnitate.
        De regulă nu-ţi va ieşi este musai să fii recompensat.
    9. Oamenilor le place muzica, de câte ori prinzi ocazia interpretează o arie sau un lied, fie şi o romanţă, trebuie să fie o melodie lentă care să-ţi dea voie să prelungeşti notele cât vrei tu de mult. Momentul optim pentru un program artistic este după orele 22.
       Recompensa este de drept a ta.
    10. Nimeni nu se aşteaptă să dormi în căsuţa ta, sau în coşul tău. Locurile cele mai bune sunt în ordinea de pe tricouri: patul omului, canapeaua, pragul uşii de la baie. Dacă nu se poate şi nu se poate aşteaptă să adoarmă omul şi apoi urcă în pat, se va bucura să te găsească acolo dimineaţa
       După cum îţi joci cărţile vei primi şi o recompensă
       Reguli ar mai fi dar nu azi

2 comentarii:

  1. Frumos scris, Bine zis, bine simtit... Cu respect, Maidanez_RO.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate vei ataca si subiecte mai delicate, cum ar fi alergatul dupa biciclisti, degustarea de specialitati culinare din tomberoane de 5 stele si mari fitze, dar si despre orgiile noastre sexuale (atat de invidiate si imitate de catre voi, oamenii)... Maidanez_RO.

      Ștergere

Da-ti cu parerea ca e gratis